Haber

Hastalıklara Karşı Kalkan Etkisi Oluşturan P Vitamini

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, “Hastalıklara karşı vücut direncini artırmak için öncelikle beslenme ve bağışıklık sistemi ilişkisini incelemek gerekiyor. Kısaca vücuttaki karmaşık aşamalardan ve yollardan oluşan bağışıklık sistemi ağı, vücudu zararlı mikroorganizmalara ve hastalıklara karşı koruyan bir sistemdir. Bu nedenle vücudun hastalıklara karşı savunmasını önemli ölçüde etkileyen bir sistem olduğu söylenebilir. Birçok hastalık, özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklar, bağışıklık sistemi ile ilgilidir.

Hastalıklara Karşı Koruyucu Etki Yaratan P Vitamini

“Stressiz Yaşam, Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Beslenme Dengede Olmalı”

aynen Aksoy, “Dış tehditlere karşı bağışıklık sistemi savunmasını güçlendirmenin hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Bu amaçla stres Fiziksel aktivite ve beslenme ile dengede olması gereken üçlü bir sac ayağı olarak nitelendirilebilir. Beslenme konusunu detaylandırmak gerekirse, gıdaların bileşenlerine kadar ne kadar faydalı olduğundan bahsedebiliriz” dedi.

“P Vitamini Birçok Hastalığa Karşı Koruyucudur”

aynen Aksoy, “Besinlerin içeriğinde birçok doğal bileşik var. Genel olarak çoğu bitkide bulunan flavonoidlere vitamin P de denir. Flavonoidler sebze ve meyvelereRenk veren, antioksidan, antiviral, antienflamatuar, antitümör, antialerjik etkiler veren, sindirim sistemi hastalıkları, kalp hastalıkları, tip 2 diyabet ve kansere karşı koruyucu rolü olan faydalı bileşiklerdir.

Hastalıklara Karşı Koruyucu Etki Yaratan P Vitamini

“P Vitamini Kolesterol ve Kilo Yönetiminde de Faydalıdır”

aynen Aksoy, “Kırmızı-mavi-mor renklere sahip meyve ve sebzeler bağırsak sağlığı için değerlidir. Üzüm, Böğürtlen, Ahududu, Yaban Mersini, Çilek, Nar, Kızılcık, Mor Lahana, Mürdüm Erik, Kiraz, Kırmızı Pancar vitamin bakımından zengindir.

Özel Sada Hastanesine Kamu Zarar Operasyonu

Kereviz, Maydanoz, Kırmızı Biber, Papatya, Nane ve Ginkgo Biloba bitkisi bağışıklığı güçlendirici vitaminler içerir. Flavononlar (P vitamini) vücudun antioksidan kaynaklarıdır. En çok Portakal, Limon ve Üzüm gibi tüm turunçgillerde bulunur. Kolesterol ve kilo yönetiminde faydalıdırlar. Soğan, Lahana, Marul, Domates, Elma, Üzüm ve Zeytinyağı zengin P vitamini içerir. kalp hastalıkları semptomların yönetimine katkıda bulunur. Ayrıca çay, kahve, kakao kalp krizi veya felç riskinin azaltılmasına katkıda bulunabilir.

“Flavonoidler Vücudunuzu Toksinlerden Arındırır”

aynen Aksoy, “Bazı araştırmalar, flavonoidlerin hastalıklara neden olan gerginliği önlemek için potansiyel ilaç olarak kullanılabileceğini vurgulamıştır. Sonuç olarak, diyetinize daha fazla flavonoid içeren gıdalar dahil etmek, vücudunuzu toksinlerden arındırmaya, daha sağlıklı tutmanıza ve bazı kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu